S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Mate » MATE YERBA Kurupi Clasica (500g)


        

MATE YERBA Kurupi Clasica (500g)

novinka

skladom

 

Číslo produktu: 76A-11-25
Druh: Yerba Mate
Nákupom získate 119 bodov
Naša cena:
11,90 € (Nie sme platcami DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu

Yerba Mate
Mate Yerba Kurupi Clasica

HodnotenieKurupi Clasica - uznávaná kompozícia klasického yerba maté s jemnou, trpko jedinečnou chuťou priamo z Paraguaja. Stimulujúce klasické spracovanie, ktorého chuť oceňujú skúsení mateisti. Zvlášť odporúčané pre ľudí, ktorí hľadajú výraznú chuť klasického yerba mate s listami, tyčinkami a malým množstvom prachu.

Mate (Cesmína paraguajská) je tradičná bylina pochádzajúca z Južnej Ameriky. Do Európy si našla cestu až v posledných rokoch. Nálev sa môže konzumovať horúci alebo studený. Obsah kofeínu je 6,5 %, čo je asi o 1,5 % viac než v káve alebo čaji. Mate obsahuje veľa vitamínov, bielkovín, taktiež magnézium, železo, sodík, fluór a ďalšie látky.



Hlavné účinky čaju MateÚčinky čaju ikona
Maté je zdraviu prospešné a jeho pravidelné popíjanie pomáha udržiavať organizmus fit a mladistvý. Obsahuje mnohé vitamíny, napríklad A, C, E, B 1, B 2 a B-komplex, dôležité aminokyseliny, minerály, antioxidanty, obvyklé množstvo živíc, vlákniny, prchavých olejov, karoténu, čiže množstvo účinných látok, ktoré celkovo posilňujú imunitný systém.

Látky obsiahnuté v maté pôsobia protizápalovo, účinkujú aj proti alergiám, stimulujú činnosť mozgu, odvádzajú z tela škodlivé látky, pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu. Je aj výborným nápojom pri redukčných diétach, lebo zaháňa pocit hladu a pomáha odbúravať tukové vrstvy.


Príprava čaju MatePríprava čaju ikona
Mate zalievame vriacou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku. Lúhujeme 3-5 minút a po precedení podávame.

K tradičnej príprave maté potrebujeme kalabasu (nádoba z vysušenej tekvice) a bombilu (kovová slamka). Pred prvým použitím treba kalabasu vypláchnuť a vysušiť. Naplňte kalabasu do dvoch tretín lístkami maté. Nádobku nakloňte tak, aby sa maté zosypalo na jednu stranu. Do prázdneho priestoru nalejte studenú vodu, presne toľko, aby sa ponorili všetky lístky maté. Nádobku nechajte chvíľu naklonenú, aby maté mohlo absorbovať všetku vodu. Palcom na vrchu uzavrite bombilu a vložte ju do voľného priestoru v kalabase. Zalejte horúcou vodou 90 – 95 stupňovou (nesmie sa variť) a lejte do voľného priestoru kalabasy, až po jej okraj. Čaj by ste nemali miešať, aby sa neupchali dierky v bombile. (Prvý nálev je veľmi silný. Môžete ho vyliať a piť až ten ďalší). Vypite čaj a pridajte ďalšiu horúcu vodu. A znovu pite. Vodu pridávajte tak dlho, dokedy vám čaj chutí. Vhodných je približne 6-7 dávok.

Mate sa často pripravuje aj ako studený nápoj tzv. Tereré , alebo " Slnečný čaj". Na jeho prípravu dajte 1/2 šálky sypaného maté do veľkého džbánu, zalejte studenou vodou a nechajte na slnku asi 1 hodinu stáť. Potom preceďte a podávajte s ľadom, prípadne ochutené s ovocím, korením a pod. Môžete si vytvoriť vlastnú kombináciu.


Príprava čaju


Krajina pôvodu ikonaKrajina pôvodu – Paraguaj
Hlavné mesto: Asuncion, Rozloha: 406 752 km2, Počet obyvateľov: 7 053 384 (2018)
Paraguaj leží vo vnútrozemí medzi Bolíviou, Brazíliou a Argentínou. Hranice tvoria väčšinou rieky. Na západe územia sa rozprestiera pusté Grand Chaco s pralesmi a savanami, na východe je zvlnená vysočina. Stredom krajiny preteká splavná rieka Paraguaj. Podnebie je tropické s vysokými teplotami a veľkými zrážkami.
Paraguaj je málo vyvinutá poľnohospodárska krajina s nerozvinutým priemyslom. Polovicu štátu pokrývajú lesy, 38% celkovej rozlohy tvoria pasienky a len 2% orná pôda. Pre vlastnú spotrebu sa tu pestuje maniok, kukurica, bôb a ryža, na vývoz cukrová trstina, sója, tabak, bavlník, banány, citrusy. Lesy poskytujú okrem dreva kebračovú kôru na výrobu triesloviny. Pasienky sa využívajú na chov hovädzieho dobytka a oviec.
Priemysel spracúva niektoré miestne produkty, najvýznamnejšie je spracovanie mäsa, výroba rastlinných olejov, prírodných silíc a triesloviny. 3/4 priemyselných závodov sa sústreďujú v aglomerácii hlavného mesta. Priehrada Itaipú na hraničnej rieke Paraná patrí k najväčším vodným priehradám na svete (aktuálne 2. miesto podľa výkonu) . Dopravná sieť je nedostatočná, železnice sú úzkorozchodné.


Vzdialenosť Slovensko Paraguaj



Informačný banner Čaje.sk

ZWMzMTEz
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: