Tibetský čaj čistý
PU ERH Tibet Kang Zhuan
Unikátny Hei Cha (čierny čaj), ktorý sa vyrába podľa pôvodných receptúr a starých technológií. Tento čaj je schopný postupne dozrievať a prechádzať tak pomalou fermentáciou. Dá sa konzumovať i podľa tibetského tradičného receptu (s maslom a inými prísadami) i obyčajným čínskym spôsobom.
Tento čaj sa nedá pokaziť. Neprekáža mu cukor, mlieko ani korenie. Naviac, po krátkom varení (cca 10 minút) sa môže nechať v termoske i niekoľko dní, tým sa zlepší jeho chuť. Existujú rôzne recepty na varenie tohoto čaju, napríklad s vodkou, čím vzniká čajový likér.
Vôňa čaju môže pripomínať vlašské orechy, ale pri ďalšej fermentácii sa postupne mení, chuť je plná a jemná. Čaj nemôže byť trpký, nie je možné ho preluhovať. V chuti je cítiť horskú trávu a sladké tóny.
Tento čaj má podľa ľudovej medicíny naozaj vynikajúce ozdravné účinky - nielen spaľuje tuky, ale pomáha tiež vylučovať toxíny. Spomaľuje proces stárnutia a vyplavuje rádionuklidy.
Rozmer: 17,5 x 10,5 x 5cm
Hlavné účinky čaju Pu Erh
Odbúrava nadbytočný tuk. Je to ideálny doplnok redukčných diét. Odporúča sa piť pred každým tučným jedlom. Znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pri pravidelnom pití (3 šálky denne) môže znížiť hladinu cholesterolu až o 13% za mesiac.
Urýchľuje odbúravanie alkoholu v krvi, posilňuje imunitný systém, prečisťuje krv, pečeň a čistí organizmus od toxínov a chráni pred infekčnými chorobami, pôsobí účinne na celé tráviace ústrojenstvo.
Príprava tibetského čaju
Tibetský čaj zalievame 90 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku pu-erhu. Prvý nálev necháme lúhovať 3-5 minút, po precedení podávame. Je ho možné zaliať aj 3-krát. Denne sa odporúčajú piť 3 šálky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.