Úvod » Biele čaje » BIELY ČAJ OCHUTENÝ White Dragon – Biely drak (25g)
Biely čaj ochutený
Biely drak
Vstúpte do sveta čaju, kde sa príroda a lahodná chuť stretávajú v jednom lahodnom nápoji - bielom čaji Biely Drak. Tento nápoj je nielen čisto prírodný, ale aj regeneračný a harmonizačný, ponúka blahodárne antioxidantové účinky pre váš organizmus a jedinečnú chuť kondenzovaného mlieka. Srdcom tohto nápoja je biely čaj Pai Mu Tan White, ktorý sa vyznačuje jemnosťou a delikátnosťou. Jeho listy sú starostlivo spracované, aby zachovali svoju prírodnú krásu a účinnosť. Prírodná aróma dodáva tomuto bielemu čaju osviežujúcu a krémovú chuť kondenzovaného mlieka.
Dajte svojmu telu to najlepšie a doprajte si túto jedinečnú kombináciu zdravia a lahodnosti. Biely čaj Biely Drak je viac než len nápoj, je to skutočný zážitok pre všetky zmysly. Buďte pripravení na chuťovú rozkoš a podporu pre váš celkový blahobyt.
Zloženie: biely čaj Pai Mu Tan White, aróma.
Hlavné účinky bieleho čaju
Biely čaj je pomerne vzácny najmä pre jeho regeneračné účinky. Chlpaté výhonky obsahujú polyfenoly, ktoré sú vynikajúcimi antioxidantami. Poskytujú účinnú ochranu proti voľným radikálom vznikajúcim v organizme a tým spomaľujú starnutie buniek.
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Biely čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.