Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ ČÍNA – China Golden Dragon (50g)
Čierny čaj čistý
China Golden Dragon
Vychutnajte si vynikajúci čínsky čaj s názvom China Golden Dragon. Tento čierny čaj je považovaný za jednu z najlepších odrôd z provincie Guangxi, kde sa tradične pestuje a zbiera už stáročia. Tento špičkový ručne zvinutý čierny čaj z južnej Číny obsahuje lístky s mnohými žltými tipsami a má mierne korenenú chuť. Toto robí z tohto čaju skutočnú raritu.
V provincii Guangxi sa nachádza množstvo plantáží čajovníkov a záhrad, ktoré sa nachádzajú v pohorí Wuling. Obyvatelia tejto oblasti sa venujú pestovaniu tradičných odrôd čaju, ktoré sú získavané z čajovníkov rastúcich v nadmorskej výške nad 800 metrov. Zber čaju v provincii Guangxi prebieha ručne a tradičným spôsobom, ktorý sa udržuje už stáročia. Zber čajových listov prebieha v období jarnej rovnodennosti a letného slnovratu, keď sú listy najkvalitnejšie. Po zbere sú listy starostlivo triedené a spracované, aby sa zachovala ich kvalita a chuť.
Čaj z tejto provincie je známy svojou lahodnou chuťou a arómou. Je považovaný za jeden z najlepších čajov na svete a jeho kvalita bola ocenená aj na rôznych medzinárodných súťažiach. Ak hľadáte vynikajúci čaj s bohatou chuťou a arómou, čaj z provincie Guangxi je skvelou voľbou.
China Golden Dragon je vhodný na pitie po celý deň, no najlepšie chutí počas popoludňajšieho obdobia. Tento čaj vám prinesie pocit uvoľnenia a potešenia a jeho jedinečná chuť vám pomôže upokojiť sa a relaxovať. Objednajte si náš čaj China Golden Dragon ešte dnes a užite si jedinečnú chuť a arómu tohto exkluzívneho čaju z provincie Guangxi.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame.
Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh. Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.