Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Kukicha (50g)
Zelený čaj čistý
Japan Kukicha
Hľadáte jedinečný zážitok zo zelenej čajovej chuťovej palety? Potom vyskúšajte náš Japan Kukicha, ktorý je vyrobený z jemných vetvičiek a stoniek z japonskej čajovej kultúry.
"Kuki" znamená stopka, skladá sa nielen z dlhých, rovných, svetlo a tmavozelených čajových lístkov, ale prevažne z mladých čajových stoniek a stopky čaju. Nálev má žltkastú farbu, sviežu, plnú chuť s nádychom kvetinovej vône. Stonky obsahujú len malé množstvo tanínu a kofeínu. Je vhodný k celodennému popíjaniu. Jeho charakteristická chuť, ktorá je ľahká a osviežujúca, ho robí obľúbeným medzi milovníkmi čaju po celom svete. Je to dokonalá voľba pre tých, ktorí hľadajú niečo jemné a ľahko pitné, no zároveň plné chuti.
Okrem svojich chutí a vôní je Japan Kukicha aj bohatým zdrojom antioxidantov a ďalších prospešných látok, ktoré podporujú zdravie tela a mysle. Objavte magický svet japonskej čajovej kultúry a užite si šálku Japan Kukicha ešte dnes.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Japonsko
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 126 659 683 (2012)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.