Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Matcha Organic Classic (40g)
Zelený čaj čistý
Japan Matcha Organic Classic
Vysoko kvalitný práškový zelený čaj v BIO kvalite vyrobený z kvalitných čajových lístkov z provincie Uji - Kyoto. Mesiac pred zberom sa čajové pole prikrýva sieťami, aby bolo chránené od slnečných lúčov. Listky sú ručne vyberané a jemne rozomleté na veľmi jemný prášok pomocou žulového mlynčeka. Používa sa pre rôzne čajové ceremónie. Matcha je ideálna aj pre kreatívne varenie a zušľachťovanie potravín a nápojov.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Predovšetkým je to Usucha (v preklade riedky čaj). Malé množstvo čaju (1g) dáme do misky, pridáme 0,1l vody asi 80°C a pomocou bambusovej metličky poriadne rozmiešame a šľaháme, až sa čaj Matcha úplne rozpustí. V prípade, že nemáte k dispozícii metličku na šľahanie, zalejte čaj polievkovou lyžicou vody a vytvorte jemnú pastu. Takto pripravenú pastu dolejte zostatkom vody.
Druhým typom je Koicha (v preklade hustý čaj). V tomto prípade sa použije väčšie množstvo čaju. Čaj sa nešľahá, ale rozotrie sa v šálke tak, že výsledkom je niečo, čo pripomína skôr hrachovú kašu. Ako bude čaj hustý, záleží na Vás, teda na množstve čaju, ktoré použijete. Môže byť až taký hustý, že skutočne netečie, ale môžete šálku k ústam nakloniť a čakať, až sa Vám do úst pomaly prevalí.
Krajina pôvodu – Japonsko
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 126 659 683 (2012)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.