Úvod » Biele čaje » BIELY ČAJ OCHUTENÝ Biele Perly Fujianu (50g)
Biely čaj ochutený
Biele perly Fujianu
Medzi svetoznámymi čajmi si biely čaj získal jednoznačné uznanie a jeho kráľovstvo spočíva v Číne. Biely čaj Biele perly Fujianu je skutočnou klasikou, ktorá si získala srdcia čajových znalcov po celom svete. Základom tejto jedinečnej zmesi je slávny čínsky Pai Mu Tan, ktorý je známy pre svoju jemnú chuť a vôňu. No to nie je všetko - ku klasickému Pai Mu Tan sú pridané zelené čaje, ako je China Fog Tea, China Sencha, China Lung Ching a China Gunpowder, aby bola dosiahnutá dokonalá rovnováha medzi chuťou a arómou.
Lupienky ruže, kúsky višní, kvety jazmínu a citrusové tóny pomaranča a slnečnice dotvárajú celkový profil tejto zmesi. Výsledkom je biely čaj, ktorý vám otvorí bránu do nekonečného sveta chuťových zážitkov. Nezmeškajte túto príležitosť vychutnať si túto svetoznámu čínsku klasiku. Biely čaj Biele perly Fujianu je poklad, ktorý by nemal uniknúť žiadnemu vášnivému milovníkovi čaju.
Zloženie: China Pai Mu Tan, zelené čaje China Fog Tea, China Sencha, China Lung Ching, China Gunpowder, China Jasmin, China Jasmine Jade Pearl, lupienky ruže, kúsky višní, kvety jazmínu, pomaranča a slnečnice.
Hlavné účinky bieleho čaju
Biely čaj je pomerne vzácny najmä pre jeho regeneračné účinky. Chlpaté výhonky obsahujú polyfenoly, ktoré sú vynikajúcimi antioxidantami. Poskytujú účinnú ochranu proti voľným radikálom vznikajúcim v organizme a tým spomaľujú starnutie buniek.
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Biely čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.