Úvod » Biele čaje » BIELY ČAJ OCHUTENÝ Pai Mu Tan - Ružový čas (25g)
Biely čaj ochutený
Pai Mu Tan - Ružový čas
Ak hľadáte niečo výnimočné, kvalitné a romantické, biely čaj Pai Mu Tan Ružový čas vás určite nezklame. Je to skvelý spôsob, ako si dopriať chvíľku romantiky a pohody, ktorá sa vám dostane pri každom dúšku tohto nádherného nápoja. Kvalitná zmes bieleho čaju Pai Mu Tan je obohatená jemnými ružovými lupienkami a kvetmi nevädze, vytvára jedinečnú chuťovú harmóniu. Táto kombinácia prírodných ingrediencií dodáva čaju zvláštnu vôňu romantiky a krásy.
Pai Mu Tan Ružový čas je ideálnym spoločníkom na pokojné popoludnia so svojím milovaným alebo na chvíle sebaukľudnenia po náročnom dni. Jeho lahodná chuť a jemné kvetinové tóny vám okamžite pripomenú krásu romantických okamihov. Nechajte sa unášať vlnami ružovej nádhernej chuti s bielym čajom Pai Mu Tan Ružový čas a doprajte si tú najkrajšiu dobrodružnú čajovú cestu.
Zloženie: biely čaj Pai Mu Tan, lupienky ruže, kvety nevädze, aróma.
Hlavné účinky bieleho čaju
Biely čaj je pomerne vzácny najmä pre jeho regeneračné účinky. Chlpaté výhonky obsahujú polyfenoly, ktoré sú vynikajúcimi antioxidantami. Poskytujú účinnú ochranu proti voľným radikálom vznikajúcim v organizme a tým spomaľujú starnutie buniek.
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Biely čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.