Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ OCHUTENÝ Čínsky drak (50g)
Čierny čaj ochutený
Čínsky drak
Jedinečný ochutený čierny čaj s pôsobivým názvom Čínsky drak Vás vtiahne do príbehu plného exotických ingrediencií a osviežujúcich chuťových zážitkov. Každá šálka Čínskeho draka je skutočným kulinárskym dobrodružstvom. V základe nájdete kvalitný čierny čaj, ktorý dodáva nápoju hlbokú a bohatú chuť. Kúsky osviežujúcej papáje a sladkého ananásu pridávajú lahodnú sladkosť a osviežujúci nádych tropického raja. Silu draka v tejto zmesi symbolizujú listy ginka a kúsky žen-šeňu, ktoré dodávajú nápoju úžasnú vitalitu a energiu. Kvety slnečnice poskytujú dotyk jemnej harmónie a dopĺňajú celkový zážitok o lahodnú sladkosť.
Zmes Čínsky drak Vás prenesie do vzdialených miest Číny, kde sa legendy o drakoch stávajú skutočnosťou. Každý dúšok Vás obdarí novými chuťovými impulzmi a oživí Vaše zmysly. Nechajte sa unášať do sveta čarovných vôní a lahodných chutí, ktoré Vám ponúka len ten najlepší čaj. Vstúpte do sveta Čínskeho draka a nechajte sa prekvapiť jeho kúzelnou mocou.
Zloženie: čierny čaj, kúsky papáje a ananásu, listy ginka, kúsky žen-šeňu, kvety slnečnice, aróma.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame.
Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh. Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.