Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ OCHUTENÝ Karamel (50g)
Čierny čaj ochutený
Karamel
Ochutený čierny čaj Karamel, neodolateľná kombinácia, ktorá poteší každého milovníka sladkých lahôdok. Karamelová slasť sa spája s čiernym čajom, aby vytvorila harmonickú a chutnú zmes, ktorá urobí Vaše chuťové poháriky šťastnými. Čierny čaj tvorí srdce tejto lahodnej zmesi, ku ktorej sú pridané skvostné kúsky karamelu, ktoré sa pri varení nádherne rozpúšťajú a dotvárajú čajový zážitok. Povznášajúca aróma následne zvýrazní chuťové nuansy a zaručí nezabudnuteľné chvíle v každej šálke.
Čierny čaj Karamel vás zahreje svojim sladkým nádychom a poskytne vám intenzívne chvíle radosti. Doprajte si tento zvláštny zážitok a nechajte sa uniesť do sveta sladkej harmónie. Rozvoňajte svoj domov jemnou arómou a vychutnávajte si každý dúšok výnimočného ochuteného čierneho čaju Karamel.
Zloženie: čierny čaj s kúskami karamelu, aróma.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame.
Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh. Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.