Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ OCHUTENÝ Korenie života (50g)
Čierny čaj ochutený
Korenie života
Ochutený čierny čaj Korenie života - tá pravá definícia intenzívnych chutí. Skutočné korenie života, ktoré naviac zahreje Vašu dušu i telo. Základom tohto úchvatného nápoja je kvalitný čierny čaj, ktorý svojou silnou chuťou tvorí srdce tejto zmesi. Harmonické spojenie škorice, pomarančovej kôry, kardamómu, zázvoru a klinčekov pridáva nápoju hrejivú pikantnosť, ktorá sa bude rozvíjať v každej šálke. Vďaka tomu Vám naše Korenie života ponúka skutočný pocit hlbokého uspokojenia a tepla. Jedinečná aróma tejto zmesi Vás zahrnie hrejivou náručou a zároveň poteší svojou nezameniteľnou kompozíciou korenín.
Ochutený čierny čaj Korenie života je určený pre všetkých, ktorí túžia po skutočnom zážitku z kvalitného čaju. Vychutnajte si ho v pokoji domova, doprajte si momenty relaxu po náročnom dni. Táto osviežujúca a hrejivá zmes sa stane Vašou vernou spoločníčkou v každej chvíli, kedy si budete želať korenisté potešenie.
Zloženie: čierny čaj, škorica, pomarančová kôra, kardamóm, zázvor, klinčeky, aróma.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame.
Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh. Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.