Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ VIETNAM – Vietnam Red organic (50g)
Čierny čaj čistý
Vietnam Red Organic
Z čarovnej krajiny Vietnamu prichádza čierny čaj s názvom Vietnam Red Organic, ktorý je viac než len nápoj. Je to cesta do tradičného čajového umenia s prírodou ako verným spoločníkom.
Vietnam je krajina, kde sa príroda prelína s bohatou kultúrou a kde sa pestujú niektoré z najkvalitnejších čajov na svete. Vietnam Red Organic je špičkovým príkladom tejto čajovej exkluzivity. Jeho chuť a vôňa sú priam známkou krajiny, kde sa pestujú poľnohospodárske produkty s dôrazom na kvalitu a prírodný pôvod. Tento čaj je 100% organický, čo znamená, že pri jeho pestovaní sa nepoužívali chemické hnojivá ani pesticídy. Je to príklad toho, ako priaznivci čaju môžu prispieť k udržateľnosti planéty.
Vietnam Red Organic je skvostom vďaka svojmu pozornému spracovaniu. Každý lístok čaju je zberaný s láskou a starostlivosťou, pričom sa dbá na to, aby zostali zachované ich unikátne chuťové vlastnosti. Po zbere sa čaj spracováva tradičnými metódami, ktoré z neho robia čierny čaj s hĺbkou a komplexnosťou, ktorú oceníte v každej šálke. Má dlhé listy, zlaté tipsy a zaujme svojou jemnou medovou arómou.
Ochutnajte Vietnam Red Organic a nechajte sa uniesť na cestu cez krásnu vietnamskú krajinu. Jeho chuť je plná charakteristických tónov čierneho čaju, s ľahkými medovými tónmi. Je to nápoj, ktorý osvieži vaše zmysly a dovolí vám ponoriť sa do nádhernej prírody Vietnamu. Ochutnajte skutočný kúsok tejto čarovnej krajiny v šálke čaju priamo u vás doma.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame.
Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh. Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Vietnam
Hlavné mesto: Hanoj, Rozloha: 329 560 km2, Počet obyvateľov: 84 402 966 (2008)
Vietnam patrí medzi tradičných producentov čaju a v exporte svetového rebríčka sa udržuje okolo desiateho miesta. Čaj sa tu pestuje už od 11. storočia, severný Vietnam dokonca patrí do územia, kde sa pravdepodobne objavil prvý divoko rastúci čajovník.
NAJPREDÁVANEJŠIE