Úvod » Jazmínové a kvitnúce čaje » JAZMÍNOVÝ ČAJ China Jasmin Finest Black Organic (50g)
Čierny čaj s jazmínom
China Jasmin Finest Organic
Prezentujeme vám náš výnimočný Jazmínový čaj China Jasmin Finest Black Organic. Tento čajový poklad je zoskupením dvoch výnimočných svetov - kvalitného čierneho čaju a bohatých jazmínových kvetov, čo vytvára dokonalé spojenie luxusu a prírody. Táto vyvážená a harmonická kompozícia indických a čínskych čajov s jazmínovou príchuťou je skutočným potešením pre vaše zmysly. Jeho intenzívna aróma jazmínu sa postará o nezabudnuteľný čajový zážitok, ktorý vás prenesie do exotických záhrad plných kvetov.
Tento čaj je prírodne prevoňaný čerstvým jazmínovým kvetom počas sušenia. Využíva sa tak absorpčná schopnosť čaju. Táto metóda začala byť praktikovaná pred zhruba 1000 rokmi. Jeho pôvabné farebné listy so zlatými špičkami zaujmú na prvý pohľad, následne vás pohladí jeho jemný charakter s jazmínovými tónmi.
Nezmeškajte príležitosť ochutnať túto vzácnu kombináciu čierneho čaju a jemného jazmínu. Jazmínový čaj China Jasmin Finest Black Organic je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú eleganciu, kvalitu a prírodnú chuť v jednej šálke čaju.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame.
Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh. Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.