Oolong čaj ochutený
Zlatý pomaranč
Vychutnajte si exotickú chuť a vôňu slnečných dní s ochuteným Oolongom Zlatý pomaranč. Tento osviežujúci nápoj je ako slnečné lúče, ktoré dopadajú na váš jazyk, prinášajúc kombináciu zlatého pomaranča a jemného oolongu.
Každý dúšok vás zavedie na cestu do slnečných plantáží, kde sa stretáva sviežosť pomaranča s hrejivými tónmi oolongu. Formosa Finest sa vyznačuje svojou vynikajúcou kvalitou a jemnými tónmi, čo dodáva tomuto čaju bohatý charakter. Každá šálka je nabitá osviežujúcou vôňou zlatých pomarančových kvetov, ktoré dodávajú čaju jedinečný zmysel pre vôňu a chuť.
Oživte svoje chuťové poháriky s ochuteným Oolongom Zlatý pomaranč a zažite jedinečnú exkurziu do sveta exotických chutí a vôní. Objednajte si ešte dnes a doprajte si chuťovú jazdu plnú slnečných okamihov.
Zloženie: Formosa Finest Oolong, pomarančový kvet (min. 4%), aróma.
Hlavné účinky čaju oolong
Oolongy majú pozitívny vplyv na kardiovaskulárne choroby, pri dlhodobom užívaní spomaľujú procesy starnutia. Väčšina oolongov, najmä kvalitných, pochádza z unikátnych čajovníkových kultivarov, ktoré sa pestujú výhradne pre konkrétne sorty.
Niekedy sa označuje ako modrozelený čaj. Oolong sa vyrába podobne ako čierny čaj, fermentácia však prebieha len čiastočne. Podľa spracovania býva tvar listov v zásade dvojaký: buď sú lístky voľne zohýbané (dračie formy), alebo pevne zvinuté do malých guličiek s koncom stonky. Prvý spôsob zvinovania je tradičnejší.
Príprava čaju oolong
Oolong zalievame 80 - 90 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku Oolongu. Následne lúhujeme 1,5 – 2 minúty a po precedení podávame. Tento čaj je viac nálevový. Je ho možné zaliať aj 5 krát.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.