Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Tamaryokucha Organic (40g)
Zelený čaj čistý
Tamaryokucha Organic
Ak máte radi výber z najkvalitnejších čajových lístkov, určite si nenechajte ujsť náš Tamaryokucha Organic čaj. Tento čaj je zvláštny svojím spracovaním, ktoré ho odlišuje od iných japonských čajov. Čajové lístky sú zosušené a potom sa zahrievajú, aby sa zastavilo oxidovanie. Podľa čínskeho vzoru sa tieto lístky spracúvajú na horúcich panviciach (tzv. wokoch) a nie pôsobením pary ako je to v Japonsku bežným zvykom. Chuťovo pripomína kvalitné čaje sencha. Pochádza z oblasti Goto v prefektúre Nagasaki (ostrov Kyushu).
Kyushu je tretí najväčší japonský ostrov a zároveň najjužnejší z hlavných ostrovov. Táto oblasť je známa svojou krásnou prírodou, ktorá zahŕňa hory, rieky, jazerá, termálne pramene a japonské záhrady. V oblasti Kyushu sa vyskytujú rôzne druhy zelenej aj čiernej čajovej rastliny, z ktorých sa vyrábajú kvalitné japonské čaje. Je tiež domovom niekoľkých čajových firiem, ktoré sa špecializujú na pestovanie a výrobu japonských čajov. Tieto spoločnosti často kombinujú tradičné metódy s modernými technológiami, aby dosiahli čo najvyššiu kvalitu a chuť svojich produktov.
Vďaka príhodným klimatickým podmienkam a zručnostiam miestnych pestovateľov sa lístky čaju Tamaryokucha Organic stávajú lahodným zážitkom pre zmysly. Tvar lístkov japonského čaju Tamaryokucha (Tamaryokuča) pripomína drobné špirálky. Z toho vychádza aj samotný názov, ktorý v preklade znamená „zvinutý čaj“. Svetlozelený nálev, vôňa aj chuť pripomína našľahanú penu z čerstvého mlieka. Vychutnajte si čistý a osviežujúci nápoj s jemnou arómou a lahodnou chuťou, ktorá vás poteší v každom dúšku. Kúpte si Tamaryokucha Organic a doprajte si kúsok Japonska priamo vo svojej šálke.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Japonsko
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 126 659 683 (2012)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.