Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Tamaryokucha Organic (40g)
Zelený čaj čistý
Tamaryokucha Organic
Ak máte radi výber z najkvalitnejších čajových lístkov, určite si nenechajte ujsť náš Tamaryokucha Organic čaj. Tento čaj je zvláštny svojím spracovaním, ktoré ho odlišuje od iných japonských čajov. Čajové lístky sú zosušené a potom sa zahrievajú, aby sa zastavilo oxidovanie. Podľa čínskeho vzoru sa tieto lístky spracúvajú na horúcich panviciach (tzv. wokoch) a nie pôsobením pary ako je to v Japonsku bežným zvykom. Chuťovo pripomína kvalitné čaje sencha. Pochádza z oblasti Goto v prefektúre Nagasaki (ostrov Kyushu).
Kyushu je tretí najväčší japonský ostrov a zároveň najjužnejší z hlavných ostrovov. Táto oblasť je známa svojou krásnou prírodou, ktorá zahŕňa hory, rieky, jazerá, termálne pramene a japonské záhrady. V oblasti Kyushu sa vyskytujú rôzne druhy zelenej aj čiernej čajovej rastliny, z ktorých sa vyrábajú kvalitné japonské čaje. Je tiež domovom niekoľkých čajových firiem, ktoré sa špecializujú na pestovanie a výrobu japonských čajov. Tieto spoločnosti často kombinujú tradičné metódy s modernými technológiami, aby dosiahli čo najvyššiu kvalitu a chuť svojich produktov.
Vďaka príhodným klimatickým podmienkam a zručnostiam miestnych pestovateľov sa lístky čaju Tamaryokucha Organic stávajú lahodným zážitkom pre zmysly. Tvar lístkov japonského čaju Tamaryokucha (Tamaryokuča) pripomína drobné špirálky. Z toho vychádza aj samotný názov, ktorý v preklade znamená „zvinutý čaj“. Svetlozelený nálev, vôňa aj chuť pripomína našľahanú penu z čerstvého mlieka. Vychutnajte si čistý a osviežujúci nápoj s jemnou arómou a lahodnou chuťou, ktorá vás poteší v každom dúšku. Kúpte si Tamaryokucha Organic a doprajte si kúsok Japonska priamo vo svojej šálke.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Japonsko
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 126 659 683 (2012)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.
NAJPREDÁVANEJŠIE
Chcete si ukladať produkty? Prihláste sa do svojho účtu.