Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ Earl Grey (50g)
Zelený čaj ochutený
Earl Grey
Vynikajúca kombinácia tradičného východného čaju a klasickej bergamotovej arómy, ktorá vám správne naladí váš deň. V každej šálke zeleného čaju Earl Grey nájdete vzácne lístky zeleného čaju sprevádzané kvetom nevädze poľnej, ktoré mu dodávajú svoj charakteristický šarm a eleganciu. No tajomstvo jeho výnimočnej chuti sa skrýva v jemnej príchuti bergamotovej silice, ktorá mu dodáva osviežujúci nádych a skvelú arómu.
Či už si ho doprajete ráno ako rannú rozcvičku, počas pracovného dňa na získanie nových síl, alebo večer na relax a oddych, zelený ochutený čaj Earl Grey vám poskytne tú správnu rovnováhu a chuťovú harmóniu. Doprajte si klasiku s jemným východným dotykom a uvoľnite sa v náručí tejto vynikajúcej ochutenej lahôdky.
Zloženie: zelený čaj s kvetom nevädze poľnej a bergamotovou silicou.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.