Úvod » Biele čaje » BIELY ČAJ OCHUTENÝ White Cherry (25g)
Biely čaj ochutený
White Cherry
Ponorte sa do čarokrásneho sveta prírodných chutí s bielym čajom White Cherry. Táto jedinečná zmes bieleho, zeleného a jazmínového čaju vám prináša špičkový čajový zážitok, ktorý spojuje jemnosť a eleganciu. White Cherry je obohatené kúskami čerešní, kokosu a lupienkami ruže, čo dodáva tomuto čaju nezameniteľnú chuťovú paletu. Pri každom dúšku budete cítiť sladkú chuť čerešní, doplnenú exotickými tónmi kokosu a jemnosťou jazmínového kvetu. Táto kombinácia vytvára harmonický nápoj, ktorý bude potešením pre vaše chuťové poháriky.
Okrem svojej lahodnosti ponúka biely čaj White Cherry aj množstvo zdravotných výhod spojených s bielym a zeleným čajom, ako je antioxidantový obsah a potenciálne pozitívny vplyv na zdravie srdca. Otvorte svoje chute a doprajte si luxusný čajový zážitok s bielym čajom White Cherry. Vaša chuťová pamäť bude vďačná za túto lahodnú dobrodružnú cestu.
Zloženie: biely čaj China Pai Mu Tan, zelené čaje Darjeeling Sungma, China Jazmin, kúsky čerešne (3%), kokosové plátky, lupienky ruže, prírodne identická aróma.
Hlavné účinky bieleho čaju
Biely čaj je pomerne vzácny najmä pre jeho regeneračné účinky. Chlpaté výhonky obsahujú polyfenoly, ktoré sú vynikajúcimi antioxidantami. Poskytujú účinnú ochranu proti voľným radikálom vznikajúcim v organizme a tým spomaľujú starnutie buniek.
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Biely čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.