Úvod » Jazmínové a kvitnúce čaje » JAZMÍNOVÝ ČAJ Jasmin Phoenix Eye (1kg)
Jazmínový čaj
Jasmin Phoenix Eye
Vitajte vo svete jazmínového čaju s naším exkluzívnym Jasmin Phoenix Eye. Tento čaj nesie so sebou nádych elegancie a harmónie, poskytujúc vám jedinečný zážitok z každej šálky. Elegantný a veľmi populárny čaj, ktorý si aj vy rýchlo obľúbite. Jeho vysoká kvalita spracovania zaručí dokonalý čajový zážitok.
Najjemnejšie čajové lístky a púčiky sú ručne zvinuté do malých perál a obohatené vôňou čerstvých kvetov jazmínu. Tvarom pripomínajú oko Fénixa. Keď sa skončí proces "parfumácie", kvety sa ručne vyberú a zostanú len príjemne voňavé čajové perly. Pri naliatí horúcej vody na perly sa uvoľňuje lahodná esencia jazmínu, ktorá sa mierne mieša s jemným, sviežim charakterom čaju. Výsledkom je hladký a osviežujúci nápoj s delikátnymi tónmi jazmínu, ktoré sa postarajú o váš zmyslový zážitok.
Jasmin Phoenix Eye je nielen potešením pre chuťové poháriky, ale aj pre zdravie. Jazmínový čaj je známy svojimi antioxidantovými vlastnosťami, ktoré pomáhajú chrániť telo pred voľnými radikálmi a posilňujú imunitný systém. Ponorte sa do príjemnej atmosféry s jazmínovým čajom Jasmin Phoenix Eye. Užite si jeho lahodnú chuť, relaxujte a pustite sa na cestu do sveta exotických záhrad, kde kvitnú jazmínové kvety. Tento čaj je ideálny spoločník pre relaxáciu a oddych po náročnom dni. Objavte krásu jazmínového čaju a doprajte si skutočne rozkošný zážitok, ktorý si zaslúžite.
Hlavné účinky jazmínového čaju
Jazmínový čaj má v podstate identické účinky ako zelený čaj. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava jazmínového čaju
Jazmínový čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.