Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ ČÍNA – China Young Hyson (50g)
Zelený čaj čistý
China Young Hyson
Tento zelený čaj sa pestuje v provincii Anhui v Číne a je známy svojou sviežou a živou chuťou. Jemne stočené lístky Young Hysonu poskytujú svieži, trpký a jemne sladký zážitok, ktorý vám zaručene zlepší deň.
Provincia Anhui sa nachádza východne od Pekingu a je jednou z najväčších provincií v Číne. Je to významná oblasť pre pestovanie a výrobu čaju, najmä zeleného. Anhui je známa pre svoje pohorie Huangshan, ktoré poskytuje ideálne podmienky pre pestovanie čajových kríkov. Zber čaju v provincii Anhui začína zvyčajne v apríli a končí v októbri. Väčšina zberu sa uskutočňuje ručne a poctivo sa vyzbiera len najkvalitnejší vrcholový list, ktorý sa potom spracuje na zelený čaj. Zber čaju je náročná práca a vyžaduje si zručnosť a presnosť, aby sa zachovala kvalita a chuťové vlastnosti čaju. Čaj z provincie Anhui je známy svojou jemnou chuťou a vôňou, ktorá sa stáva čoraz populárnejšou medzi milovníkmi čaju po celom svete.
Okrem skvelej chuti, je Young Hyson aj veľmi zdravým zdrojom antioxidantov a podporuje trávenie. Je ideálny na pitie počas celého dňa a zaručí vám prebudenie tvorivého ducha a energiu na každodenné úlohy. Ak hľadáte zdravú alternatívu kávy alebo len jednoducho dobrý zelený čaj, China Young Hyson je určite voľbou, ktorá vás nesklame. Skúste si ho objednať ešte dnes a nechajte sa unášať jeho výnimočnou chuťou a vôňou.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.