Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ ČÍNA – Green Monkey – zelená opica (50g)
Zelený čaj čistý
Green Monkey - zelená opica
Vychutnajte si kvalitný zelený čaj z oblasti Fujian v Číne s názvom Green Monkey - zelená opica. Tento lahodný čaj je vyrábaný z jemných lístkov čajovníka, ktoré sú ručne zozbierané počas jarného zberu a následne spracované podľa tradičnej technológie.
Fujian je provinciou nachádzajúcou sa na juhovýchode Číny a je známa ako jedna z najvýznamnejších oblastí produkujúcich čaj v celej krajine. Oblasť Fujian má bohatú históriu v pestovaní a spracovaní čaju a je domovom mnohých rôznych druhov čaju vrátane červeného, zeleného, oolong, bielych a ďalších druhov. Fujian je jedinečná vďaka svojmu pestrému terénu, ktorý poskytuje rôzne mikroklímy pre pestovanie rôznych druhov čajových kríkov. Oblasť má tiež ideálne podmienky pre rast a pestovanie čajových kríkov, vrátane vysokých hôr, dostatočnej vlhkosti a dostatku slnečného svetla. Zber čaju v oblasti Fujian zvyčajne prebieha ručne, aby sa zabezpečila najvyššia kvalita a chuť čaju. Miestni pestovatelia čaju používajú tradičné metódy spracovania, ktoré sa prenášajú z generácie na generáciu a zaručujú, že každá šálka čaju má jemnú a osviežujúcu chuť.
Tento čaj, ktorý nesie názov Green Monkey, je známy svojou jemnosťou a osviežujúcou chuťou, ktorá dokáže zahnať únavu a stres. List čaju je zvinutý do špirálky, husto ochlpený a má čistú zelenú farbu. Nálev je svetlozelený s orieškovo kvetinovou vôňou a jemnou sladkou chuťou. Vychutnajte si Green Monkey samostatne alebo ho skombinujte s vašimi obľúbenými dezertmi a pochúťkami, aby ste získali zážitok z jeho jemnej a osviežujúcej chuti. Objavte krásy čínskeho zeleného čaju s Green Monkey.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.