Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ ČÍNA – Yunnan Green (50g)
Zelený čaj čistý
Yunnan Green
Vychutnajte si jemný a osviežujúci zelený čaj z provincie Yunnan v Číne s naším Yunnan Green. Tento zelený čaj je pestovaný v oblasti s bohatou a rozmanitou flórou, kde sa nachádza aj množstvo ďalších druhov čaju.
Oblasť Yunnan v juhozápadnej Číne je známa svojou bohatou históriou a kultúrou čaju. Je to jedno z najstarších miest v Číne, kde sa čaj pestoval a vyrábal, a preto má bohaté dedičstvo výroby čaju. Yunnan sa nachádza v nadmorskej výške 1000 až 2500 metrov, čo vytvára ideálne podmienky pre pestovanie čajových kríkov. V oblasti Yunnan sa pestuje množstvo odrôd čaju, z ktorých mnohé sú unikátne pre túto oblasť. Patrí sem napríklad čaj Pu-erh, ktorý je jedným z najznámejších čajov z Yunnanu. Zber čaju v oblasti Yunnan sa vykonáva ručne a tradičným spôsobom. Miestni obyvatelia sa na zber a spracovanie čaju pripravujú už stáročia a poznajú každý krok výroby. Po zbere sú listy čaju ručne triedené, usporiadané a vysušené, aby sa zachovali ich jedinečné vlastnosti a chuť.
Yunnan Green je jemný, zelený, príjemne zvieravý čaj neutrálnej chuti. Vyrába sa z rovnako veľkých sviežich zelených pupencov so zašpicatenými vrcholkami, ktoré prepožičiavajú nápoju jeho čistú chuť.
Okrem svojho jemného a osviežujúceho charakteru, Yunnan Green obsahuje aj množstvo antioxidantov a je preto skvelou voľbou pre tých, ktorí sa snažia o zdravší životný štýl. Užite si vôňu a chuť tohoto lahodného nápoja a začnite svoj deň plný energie.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.