Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ INDIA – Darjeeling Green Leaf (50g)
Zelený čaj čistý
Darjeeling Green Leaf
Radi by sme Vám predstavili lahodný Darjeeling Green Leaf, vynikajúci zelený čaj pochádzajúci z pôvabnej oblasti Darjeeling v Indii. Tento zelený čaj je ručne zbieraný a spracovaný s veľkou starostlivosťou a precíznosťou.
Darjeeling je oblasť v severovýchodnej Indii, ktorá je známa ako jedno z najprestížnejších čajových oblastí na svete. Oblasť Darjeeling produkuje okolo 1% celkového objemu indického čaju, avšak jej čaje sú veľmi vyhľadávané pre svoju jemnosť a charakteristickú chuť. Čajovníky v oblasti Darjeeling sú zväčša pestované na malých rodinných farmách a čajové lístky sa zbierajú ručne, čo zabezpečuje vysokú kvalitu čaju. Darjeelingový zelený čaj má jemnú chuť a vôňu, ktorá je charakteristická pre čaje z tejto oblasti. Jeho lístky sú svetlozelené a majú jemnú arómu ovocia alebo kvetov.
Tento zelený listový čaj z druhého zberu sa pestuje v nadmorskej výške 3000 - 4600 m nad morom. Darjeeling Green Leaf je ortodoxný zelený čaj s jemnou muškátovou chuťou, typickou pre túto oblasť. Je ideálny na pitie kedykoľvek počas dňa a môže byť príjemným doplnkom k lahodným dezertom alebo ľahkým jedlám. Vychutnajte si lahodný zážitok z Darjeeling Green Leaf a objavte kvalitu zeleného čaju z jednej z najkrajších oblastí Indického podkontinentu.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Indická republika
Hlavné mesto: New Delhi, Rozloha: 3 287 590 km2, Počet obyvateľov: cca 1,2 miliardy
India je jedným z najväčších svetových producentov čaju. Pestuje sa tu približne 27% čaju z celkovej svetovej produkcie.