Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Bancha (50g)
Zelený čaj čistý
Japan Bancha
Vychutnajte si chuť prírody s našim čerstvým a jemným zeleným čajom Bancha z Japonska. Tento čaj je tradične používaný v japonskej kuchyni a je známy svojou osviežujúcou a lahodnou chuťou.
Bancha je vyrobený z listov, ktoré sú zberané neskoro v sezóne, čo mu dodáva jemnejšiu chuť a nižšiu hladinu kofeínu. Tento zelený čaj obsahuje veľa triesloviny a málo kofeínu. „Ban“ znamená niečo ako drsný, obyčajný. Vyrába sa väčšinou zo starších a väčších listov. Tento nenáročný čaj sa v krajine svojho pôvodu pije ako každodenný čaj. Nálev je svetlozelený, čerstvej chuti. Tento zelený čaj je tiež obľúbený pre svoje prospešné účinky na zdravie, ktoré sú dôsledkom bohatstva antioxidantov a vitamínov v listoch.
Užite si skutočne autentickú japonskú chuť a kvalitu s našim zeleným čajom Japan Bancha.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Japonsko
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 126 659 683 (2012)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.