Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Genmaicha (50g)
Zelený čaj čistý
Japan Genmaicha
Neváhajte vyskúšať nezabudnuteľný čaj Japan Genmaicha. Tento čaj s charakteristickou ryžovou chuťou je neodolateľným zážitkom pre zmysly. Japan Genmaicha, alebo tiež "popcorn tea" je zelený čaj obohatený o opraženú celozrnnú ryžu a kukuričné vločky, ktoré mu dodávajú jedinečnú chuťovú kombináciu pripomínajúcu pukance. Čaj sa pestuje v japonských záhradách a jeho spracovanie je veľmi špecifické, aby sa zachovala jeho chuť a aróma.
Jeho jemná chuť a nádherná vôňa vás prenesie priamo do japonských záhrad, kde sa tento čaj pestuje. Japan Genmaicha obsahuje aj množstvo užitočných látok, ktoré sú prospešné pre náš organizmus. Okrem antioxidantov, vitamínov a minerálov obsahuje aj kofeín, ktorý vám dodá energiu a zvýši vašu pozornosť.
Japan Genmaicha sa pripravuje tradičným japonským spôsobom a jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Stačí zaliať horúcou vodou a nechať lúhovať pár minút. Môžete ho piť kedykoľvek počas dňa a vychutnať si jeho nezameniteľnú chuť a arómu. Ak hľadáte autentický japonský zážitok, neváhajte a vyskúšajte Japan Genmaicha. Tento zelený čaj vám umožní preniknúť do tajov japonskej kultúry a vychutnať si jedinečný zážitok plný chuti a arómy.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Japonsko
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 126 659 683 (2012)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.