Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Houjicha – hnedá bancha (500g)
Zelený čaj čistý
Japan Houjicha - hnedá bancha
Houjicha je japonský zelený čaj s unikátnou príchuťou a farbou. Vyrába sa pražením listov, ktoré sa pozbierajú a spracujú ihneď po zbere. Houjicha sa vyznačuje nízkym obsahom kofeínu, čo ho robí ideálnym na pitie kedykoľvek počas dňa.
Hnedá Bancha vyzerá na prvý pohľad ako čierny čaj, ale ide o pražený zelený čaj. V prvom kroku sa spracováva presne ako zelená Bancha. V druhom kroku sa zelené listy pražia na kovových platniach a tak dostávajú svoju typickú hnedú farbu a originálnu pečenú chuť. Nálev je žltohnedý, v šálke vonia mierne sladko, v závere je cítiť jemnú orechovú nôtu. Je tiež vynikajúci ako Ice tea s ľadom.
Japan Houjicha je ideálny čaj na relaxáciu a oddych v každom momente dňa. Skúste tento jemný a príjemný zelený čaj z Japonských plantáží a užite si tradičnú japonskú chuť vo svojej obľúbenej šálke.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Japonsko
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 126 659 683 (2012)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.
NAJPREDÁVANEJŠIE
Chcete si ukladať produkty? Prihláste sa do svojho účtu.