Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Houjicha – hnedá bancha (50g)
Zelený čaj čistý
Japan Houjicha - hnedá bancha
Houjicha je japonský zelený čaj s unikátnou príchuťou a farbou. Vyrába sa pražením listov, ktoré sa pozbierajú a spracujú ihneď po zbere. Houjicha sa vyznačuje nízkym obsahom kofeínu, čo ho robí ideálnym na pitie kedykoľvek počas dňa.
Hnedá Bancha vyzerá na prvý pohľad ako čierny čaj, ale ide o pražený zelený čaj. V prvom kroku sa spracováva presne ako zelená Bancha. V druhom kroku sa zelené listy pražia na kovových platniach a tak dostávajú svoju typickú hnedú farbu a originálnu pečenú chuť. Nálev je žltohnedý, v šálke vonia mierne sladko, v závere je cítiť jemnú orechovú nôtu. Je tiež vynikajúci ako Ice tea s ľadom.
Japan Houjicha je ideálny čaj na relaxáciu a oddych v každom momente dňa. Skúste tento jemný a príjemný zelený čaj z Japonských plantáží a užite si tradičnú japonskú chuť vo svojej obľúbenej šálke.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Japonsko
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 126 659 683 (2012)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.