Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Kukicha (50g)
Zelený čaj čistý
Japan Kukicha
Hľadáte jedinečný zážitok zo zelenej čajovej chuťovej palety? Potom vyskúšajte náš Japan Kukicha, ktorý je vyrobený z jemných vetvičiek a stoniek z japonskej čajovej kultúry.
"Kuki" znamená stopka, skladá sa nielen z dlhých, rovných, svetlo a tmavozelených čajových lístkov, ale prevažne z mladých čajových stoniek a stopky čaju. Nálev má žltkastú farbu, sviežu, plnú chuť s nádychom kvetinovej vône. Stonky obsahujú len malé množstvo tanínu a kofeínu. Je vhodný k celodennému popíjaniu. Jeho charakteristická chuť, ktorá je ľahká a osviežujúca, ho robí obľúbeným medzi milovníkmi čaju po celom svete. Je to dokonalá voľba pre tých, ktorí hľadajú niečo jemné a ľahko pitné, no zároveň plné chuti.
Okrem svojich chutí a vôní je Japan Kukicha aj bohatým zdrojom antioxidantov a ďalších prospešných látok, ktoré podporujú zdravie tela a mysle. Objavte magický svet japonskej čajovej kultúry a užite si šálku Japan Kukicha ešte dnes.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Japonsko
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 126 659 683 (2012)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.
NAJPREDÁVANEJŠIE
Chcete si ukladať produkty? Prihláste sa do svojho účtu.