Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ Dotyk lásky (1kg)
Zelený čaj ochutený
Dotyk lásky
Každá šálka tohto výborného čaju je zhmotnením nežných citov a láskyplného spojenia jemných zelených čajových lístkov a lahodných ovocných nôt. Dotyk lásky je vytvorený z najkvalitnejších zelených čajov China Sencha a China Gunpowder, ktoré sú doteraz nevídanou symbiózou zelených čajov s kvetmi pivonky, šípkami a sviežimi ovocnými plodmi, ako sú jahody a maliny. Táto delikátna kompozícia je dokonale zladená s jemnou jahodovo-vanilkovou arómou, ktorá pridáva do každej šálky príjemný a sladký nádych.
Užite si túto jedinečnú chuťovú harmóniu, ktorú prinesie do vášho dňa príjemný Dotyk lásky. Jeho lahodná a romantická chuť vám dopraje okamihy oddychu a pohody, či už sami, alebo s vašimi blízkymi. Pri každom dúšku pocítite, že do vášho dňa prichádza jemný a príjemný dotyk, ktorý vyvolá úsmev na vašich perách a teplý pocit v srdci.
Zloženie: zelený čaj Sencha, zelený čaj China Gunpowder, kvety pivonky, šípky, jahody, maliny, jahodovo-vanilková aróma.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.