Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ Kombucha Green (50g)
Zelený čaj ochutený
Kombucha Green
Kombucha je čajová huba a jej účinky si už odpradávna uvedomujú, oceňujú a vyhľadávajú najmä národy v oblasti Ázie. Má nasledujúce účinky:
- zvyšuje imunitu organizmu, vyplavuje toxické látky
- má výdatnú energetickú hodnotu, pôsobí ako prevencia proti rakovine a jej liečbe
- podporuje látkovú výmenu, priaznivo ovplyvňuje črevnú mikroflóru
- reguluje trávenie, pôsobí proti vápenateniu žíl, hemoroidom, dne, kĺbovému reumatizmu, artróze, artritíde, trombóze, kožným ochoreniam, pliesňam
- pomáha pri regulácii krvného tlaku, oslabení väziva, pri menštruačných bolestiach a pri regulácii menštruačného cyklu, pri podráždení žalúdočnej sliznice, pri regenerácii bunkových stien, teda proti starnutiu. Kombucha je symbiózou kvasinkových a bakteriálnych štruktúr a produkuje okrem iného i tieto látky: vitamíny B1, B2, B3, B6, B12, C a ďalej kyselinu mliečnu, šťaveľovú, octovú, glukónovú a ďalšie zložky.
Zloženie: zelený čaj, kúsky citrónu, Kombucha, prírodné arómy.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. S tých najdôležitejšich, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.