Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ SRÍ LANKA – Bio Ceylon Green (50g)
Zelený čaj čistý
Bio Ceylon Green
Bio Ceylon Green je plodom starostlivosti a oddanosti farmárov, ktorí sa venovali tradičným metódam pestovania a spracovania čaju, s dôrazom na organickú a udržateľnú výrobu. Tento zelený čaj je pestovaný na slnečných svahoch Srí Lanky, v oblasti s bohatou pôdou, optimálnym podnebím a nadmorskou výškou, ktorá vytvára výnimočné podmienky pre pestovanie kvalitných čajových lístkov.
Bio Ceylon Green sa vyznačuje sviežou, jemnou chuťou a bohatou arómou. Jeho lístky majú zelenú farbu s nádhernými striebornými odtieňmi, čo je charakteristické pre zelené čaje najvyššej kvality. Má silnú, plne aromatickú chuť a malý obsah teínu, čo z neho robí ideálny nápoj pre ktorúkoľvek časť dňa. Tento bio certifikovaný čaj ponúka nielen skvelý chuťový zážitok, ale tiež zdravotné výhody. Je bohatý na antioxidanty a prospešné látky, ktoré môžu podporiť váš celkový blahobyt a prirodzenú vitalitu.
Vychutnajte si tento čaj a objavte čarokrásnu krajinu Srí Lanky priamo vo vašej šálke čaju. Každý dúšok vás prenesie do zelených lúk, kde sa mieša vôňa tropických záhrad a čistý vzduch horúceho ostrova. Doprajte si túto lahôdku a nechajte sa uniesť do sveta lahodných chutí a vôní, ktoré vám ponúka Bio Ceylon Green.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Srí Lanka - do roku 1972 Cejlón (Ceylon)
Hlavné mesto: Kotte, Kolombo, Rozloha: 65 610 km2, Počet obyvateľov: 20 064 776
Čaj sa tu spopularizoval až v časoch britskej kolonizácie. Napriek neveľkým rozmerom sa Srí Lanka stala jedným z najväčších a najlepších exportérov čierneho čaju. Na svahoch centrálnej vrchoviny sa vo výške okolo 2 000 m nad morom pestuje ten najlepší cejlónsky čaj svetovej kvality.