Úvod » Biele čaje » BIELY ČAJ OCHUTENÝ Biela pani (40g)
Biely čaj ochutený
Biela pani
Medzi bielymi čajmi je jeden, ktorý sa vyníma a nesie pýchou svojej jemnosti - Biela pani. Táto špičková zmes kombinuje dva vynikajúce bielé čaje, Shou Mee a Pai Mu Tan White, aby vytvorila kráľovský zážitok plný osviežujúcich ingrediencií. Medovka, pomarančové a citrónové plátky dodávajú tomuto čaju jedinečnú chuť a osviežujúci citrusový nádych. Citrónová tráva pridáva pikantný záver, zatiaľ čo kvety slnečnice ozvláštnia váš chuťový zážitok.
Biely čaj Biela pani nie je len čajom, je to kráľovná chutí, ktorá vám poskytne nezabudnuteľné čajové zážitky. Urobte si radosť a doprajte si tento výnimočný čaj, ktorý vás ponesie do sveta kráľovien. Povýšte svoje čajové zážitky na úroveň kráľovskej chuti.
Zloženie: biely čaj Shou Mee, biely čaj Pai Mu Tan White, medovka, pomarančové a citrónové plátky, citrónová tráva, kvety slnečnice, aróma.
Hlavné účinky bieleho čaju
Biely čaj je pomerne vzácny najmä pre jeho regeneračné účinky. Chlpaté výhonky obsahujú polyfenoly, ktoré sú vynikajúcimi antioxidantami. Poskytujú účinnú ochranu proti voľným radikálom vznikajúcim v organizme a tým spomaľujú starnutie buniek.
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Biely čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.