Úvod » Zelené čaje » ŽLTÝ ČAJ China Yellow Tea (50g)
Žltý čaj
China Yellow Tea
Prejdite na vyšší level čajového potešenia s naším China Yellow Tea - žltým čajom z Číny. Tento jedinečný čajový druh vás prekvapí svojou jemnosťou, výnimočným spracovaním a bohatou históriou.
Tento jedinečný čaj má dlhé drôtené listy s veľmi jemne aromatizovanou šálkou. Pestujú ho špeciálne mnísi. Nálev má zlato - žltú farbu a medovo nasládlu chuť, v ktorom nájdeme horkú trávnatú chuť zeleného čaju. Je možno ešte vzácnejší ako biely čaj. Pri každom náleve tohto čaju si užijete pôžitok z jemnej a sviežej chuti, ktorá je doplnená lahodnou arómou. Jeho jemnosť a hladkosť sa dotknú vašich zmyslov a ponúknu vám jedinečný čajový zážitok. China Yellow Tea je dokonalým spoločníkom pri oddychu a relaxácii, ale tiež vás povzbudí a dodá energiu v priebehu dňa.
Vďaka svojmu vynikajúcemu obsahu antioxidantov a iných prospešných látok je China Yellow Tea nielen výborným nápojom, ale aj zdrojom blahodarných účinkov pre vaše zdravie. Žltý čaj má približne rovnaké zdraviu prospešné účinky ako čaj zelený (obsahuje vysoké množstvo antioxidantov a protirakovinotvorných látok, je prevenciou pred ochorením srdca a ciev, má regeneračné účinky). Môže sa tiež pochváliť väčším pozitívnym pôsobením na poškodenie pečene. Pomáha pri podpore imunitného systému, stimuluje trávenie a prináša vám vitalitu.
Nechajte sa uniesť do sveta zmyselného čajového umenia s naším China Yellow Tea. Užite si krásu a odkaz čínskeho čajového dedičstva vo svojej šálke a objavte jedinečný pôžitok, ktorý vám ponúka tento výnimočný žltý čaj z Číny.
Hlavné účinky žltého čaju
Žltý čaj má v podstate identické účinky ako zelený čaj. Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka.
Príprava žltého čaju
Žltý čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Čína
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,36 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.