Oolong Gaba čaj čistý
OOLONG Formosa GABA
Unikátny zdraviu prospešný oolong čaj s vysokým obsahom gamma-aminomaslovej kyseliny. Ideálny proti stresu, depresii, bolestiam hlavy a vysokému krvnému tlaku. Taiwanský oolong veľmi špecifickej arómy a zodpovedajúcej sladkastej chuti pripomínajúcej prezreté sladké ovocie. Dáva nálev zlato-oranžovej farby a vydrží prekvapivo veľa chuťovo stabilných nálevov.
Hlavné účinky čaju oolong gaba
GABA je neproteínová aminokyselina, ktorá vyniká mnohými, zdraviu prospešnými účinkami:
• má najvyšší obsah antioxidantov medzi čajmi
• stimuluje pozornosť a zvyšuje koncentráciu
• napomáha pri znižovaní krvného tlaku a cholesterolu v krvi
• zabraňuje kŕčom a arytmii, relaxuje svalstvo
• zlepšuje krvný obeh a okysličenie v mozgu, podporuje metabolizmus mozgových buniek
• môže pomôcť pri liečbe následkov, mozgovej mŕtvice
• priaznivo pôsobí pri zvýšenej námahe, strese, pri bolestiach hlavy z psychického preťaženia
• spomaľuje vznik a rozvoj nádorových ochorení, znižuje nebezpečenstvo vzniku rakoviny
• napomáha pri znižovaní nadváhy a odbúrava alkohol v krvi
• zlepšuje kvalitu spánku, stimuluje imunitu organizmu a redukuje frustráciu, strach, a depresie
• stabilizuje a optimalizuje funkčnosť ľudských buniek
ZAKLADNÉ INFORMÁCIE O ČAJI GABA
Oolong čaj GABA je vďaka svojej kvalite neobyčajne bohatý na vitamíny a antioxidanty, ktoré chránia telo pred vnútornými aj vonkajšími patogénmi a slúžia ako prevencia pred civilizačnými chorobami. Jeho pravidelnou konzumáciou môžete dosiahnuť celkové posilnenie imunity a spomalenie procesu starnutia. Čím sa však tento čaj skutočne odlišuje od ostatných, je neobyčajne vysoký obsah kyseliny gamma-amonimaslovej (GABA).
Charakteristika
Oolong čaj GABA je vyrobený z vysoko kvalitných čerstvých čajových lístkov, ktoré prechádzajú procesom vákuovej úpravy, sterilizácie, zvinutím a sušením, čím sa tento čaj stáva úplne novým typom 100% prírodnej výroby.
Špičkový čaj vysokej triedy je pestovaný vo vysokohorských podmienkach na čajových plantážach v oblasti Chiyai v horách Alishan vo výške 2000 m n.m.
ČO JE GABA?
GABA (kyselina gamma-aminomalsová) je neproteínová aminokyselina, ktorá sa prirodzene vytvára v ľudskom tele. Jej hlavnou funkciou je spomaľovanie neurónov v mozgu. GABA priamo zodpovedá za reguláciu svalového napätia v tele. Vďaka je účinkom sa spomaľuje činnosť mozgu, miechy, srdca, pľúc a obličiek. Všeobecne GABA pôsobí hlavne proti stresovo, a je vhodná ako potravinový doplnok za účelom uvoľnenia a relaxácie. V lekárstve sa GABA využíva na liečbu depresiu, pri problémoch s prostatou, či ako sedatívum bez vedľajších účinkov.
Oolong GABA čaj okrem všetkých spomínaných účinkov na zdravie predstavuje tiež lahodný nápoj, ktorý prekvapí svojou korenistou vôňou a osviežujúcou chuťou. Výsledná chuť a sila čaju závisí od teploty vody, pomeru množstva čaju a množstva vody a samozrejme na dobe lúhovania. Aby sme si GABA čaj skutočne vychutnali, musíme venovať istú pozornosť jeho príprave. GABA čaj je viac nálevový druh čaju, čo znamená, že z jednej porcie môžete urobiť väčšie množstvo nálevov.
Vďaka vyššie popísaným vlastnostiam sa GABA zelený čaj teší veľkej popularite ako v západnom svete, tak aj v Ázii, kde sa už v mnohých domácnostiach stal synonymom pre zdravý životný štýl. Ochutnajte aj vy tento 100% produkt, ktorý spojuje kvality lahodného osviežujúceho nápoja a účinného doplnku stravy.
Doba, v ktorej žijeme, kladie na človeka stále väčšie nároky. Deje sa tak prostredníctvom mnohým, vzájomne súvisiacich faktorov, ako sú stres, znečistenie ovzdušia, nekvalitná strava a podobne. Všetky tieto aspekty môžu znamenať pre ľudský organizmus veľkú záťaž, ktorá, zvyšuje potencionálne riziko rozvoja niektorých, zo stále rastúcich civilizačných chorôb. Bojujte účinne proti stresu so šálkou čaju GABA.
Príprava čaju oolong
Oolong zalievame 80 - 90 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku Oolongu. Lúhujeme 1,5 – 2 minúty a po precedení podávame.
Tento čaj je viac nálevový. Dá sa z neho pripraviť 5 – 7 nálevov. Pri ďalších nálevoch necháme čaj lúhovať vždy približne o pol minúty dlhšie.
Príprava za studena
Do nádoby s objemom 0,5l nasypeme 10g čaju a zalejeme studenou vodou, najlepšie prefiltrovanou. Necháme 10-15 minút lúhovať. Pri tomto postupe je možné z jednej porcie GABA čaju urobiť cca 7 nálevov. Získame tak lahodný, osviežujúci a zdraviu prospešný nápoj, ktorý je vhodný k celodennému popíjaniu.
Príprava v čajníku
Vrchovatú lyžicu čaju (tj. 5-7g) nasypeme do čajníka alebo inej nádoby s objemom 0,3-0,5 litra a zalejeme teplou prevarenou vodou s teplotou maximálne 70°C. Táto teplota je dôležitá pre zachovanie ako nutričných, tak aj chuťových vlastností GABA čaju. (Docielime to tak, že necháme práve uvarenú vodu 5 minút odstáť). Po 30 sekundách lúhovania môžeme čaj preliať cez sitko do šálky. Toto množstvo vystačí k príprave cca 5 nálevov s tým, že dobu lúhovania možno predĺžiť pri každom nasledujúcom náleve podľa chuti.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Taiwan
Hlavné mesto: Taipei, Rozloha: 36 006 km2, Počet obyvateľov: 22 911 292
Taiwanská produkcia sa takmer bezvýhradne zaoberá výrobou polozelených čajov - oolongov. Tieto oolongy sú pritom jedny z najreprezentatívnejších čajov tohto druhu vôbec.