Pu Erh čaj ochutený
PU ERH Power
Energetizujte sa touto neuveriteľnou zmesou Pu-Erhu, Mate, Lapacha a osviežujúceho ovocia. Pu Erh Power v sebe zjednocuje starodávnu múdrosť s moderným prístupom k zdraviu, vytvárajúc jedinečný zážitok pre vaše chuťové poháriky. Hlavnou zložkou tejto oslnivej zmesi je kvalitný Pu-Erh, ktorý je známy svojimi blahodarnými účinkami na tráviaci systém a metabolizmus. Mate dodáva energiu a jasnosť mysle, zatiaľ čo Lapacho je známe svojimi imunopodporujúcimi vlastnosťami.
Ovocie, akoby ho ponúkla samotná príroda, dodáva tejto kompozícii sladkú a osviežujúcu chuť. Kúsky jahody a čerešne zjemňujú silný charakter základnej zložky čaju a vytvárajú harmóniu chutí. Pu Erh Power nie je len nápoj, je to živý zdroj vitality. Nechajte sa vtiahnuť do jeho energie a pocíťte, ako sa sila prírody spojila v šálke čaju pre vašu pohodu a zdravie.
Zloženie: Pu-Erh (min. 62%), Mate, Lapacho, slamiha piesočná, kúsky jahody a čerešne, aróma.
Hlavné účinky čaju Pu Erh
Odbúrava nadbytočný tuk. Je to ideálny doplnok redukčných diét. Odporúča sa piť pred každým tučným jedlom. Znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pri pravidelnom pití (3 šálky denne) môže znížiť hladinu cholesterolu až o 13% za mesiac.
Urýchľuje odbúravanie alkoholu v krvi, posilňuje imunitný systém, prečisťuje krv, pečeň a čistí organizmus od toxínov a chráni pred infekčnými chorobami, pôsobí účinne na celé tráviace ústrojenstvo.
Príprava čaju Pu Erh
Pu-erh zalievame 90 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku pu-erhu. Prvý nálev necháme lúhovať 3-5 minút, po precedení podávame. Je ho možné zaliať aj 3-krát. Denne sa odporúčajú piť 3 šálky pu-erhu.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme čaj lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia.
Krajina pôvodu – Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.